Program

Kommende stormøder:

Efteråret 2018: 8. september: 
13-16: Tema: Brudstykker af et sygdomsforløb visualiseret gennem tegning

Den 18-årige kunstner Rose Mai Pedersen vil på stormødet fortælle om sine tegninger, som hun tegnede under sin seneste psykiatriske indlæggelse i 2016/17.
Rose Mai begyndte først rigtigt at tegne for alvor som 12-årig – samme tid, hvor hun psykisk begyndte at få det dårligt. Tegningerne udviklede sig til en form for dagbog, hvor hun kunne visualisere alt det, der gjorde ondt indeni.
Rose Mai vil fortælle sin historie i visualiseret form gennem sine værker – og om, hvordan hun på denne måde har formået at vende sin lidelse til noget konstruktivt.

Gratis for medlemmer af CAB. Gæster er velkomne – pris 70 kr.
Kaffe og te kan købes
NB Foredraget foregår på VUC, Nybrovej 114 i Lyngby, lokale 070 i sydfløjen (bagerst i højre fløj)

Efteråret 2018
Næste stormøde 24. november fra 13-16:
Tema: Åbner børnemeditation op til kreativitet?

Forfatter Gitte Winter Graugaard tegner ofte med sine børn, når hun har læst børnemeditationer højt for dem. De falder som regel i søvn under meditationerne, som de ofte hører ved sengetid, men i dagene efter taler Gitte med dem om, hvad de oplevede i deres fantasi under meditationen. Hun opfordrer også de forældre, der læser bøgerne højt for deres børn til at tegne med dem efter meditation og får af og til tilsendt de tegninger.
I forbindelse hermed har hun oplevet, at børn efter meditationsøvelserne kan ‘gå dybere ind’ i deres tegninger og kan tegne elementer de ser i meditationerne, som forældre, lærere eller pædagoger kan spørge ind til og kan få en dybere forståelse af barnet. Desuden oplever Gitte, at børnene har nemmere ved at fastholde deres koncentration.
På dette stormøde vil Gitte Winter Graugaard fortælle os om, hvordan hun mediterer med børn, og om sine oplevelser i forbindelse med dette.
Vi vil desuden få mulighed for at studere børnenes tegninger, og sammen vil vi udveksle vores tanker om disse. Og Gitte vil meget gerne have indput til, hvordan vi kan arbejde endnu mere med den her kombination også i skoler og børnehaver.

Gratis for medlemmer af CAB. Gæster er velkomne – pris 70 kr.
Kaffe og te kan købes
NB Foredraget foregår på VUC, Nybrovej 114 i Lyngby, lokale 070 i sydfløjen (bagerst i højre fløj)

billede_nr9

Om analyse af børnetegninger